Diberesihkeun unggal dinten sareng pangropéa tina karét karét

Pangropéa sadidinten anu tepat waktos sareng leres pikeun roller anilox sacara efektif tiasa manjangkeun umur jasa, ningkatkeun panggunaan, sareng nyandak manpaat anu langkung ageung.

1. Gulung énggal-énggal

Kacuali éta mangrupikeun pilihan terakhir, tong nganggo rol énggal pikeun ngabuktoskeun pesenan penting. Sanaos gulung anilox parantos ngalaman deburring, polishing sareng prosés sanés sateuacan ngantunkeun pabrik, sareng parantos nga-run-in, éta sacara efektif tiasa ngirangan panggunaan scraper nalika dianggo, tapi ieu henteu hartosna yén pentingna ngajalankeun-in nalika panggunaan gulung énggal tiasa dipaliré Kelamin. Nalika gulung énggal énggal dipasang dina mesin, perhatoskeunana dina waktos anu pas. Upami aya garis, lirén sareng usap pengkerok dina waktosna. Dina kaayaan damel umum, teu karasa partikelna henteu cekap pikeun nyababkeun roller anilox, tapi henteu dikaluarkeun yén sababaraha partikel leutik anu hese mangaruhan tembok bolong handapeun tindakan scraper pikeun ngahasilkeun chip keramik alit anu dijepit dina ujung sabeulah tina scraper, kirang ti hiji. Pergeseranna cekap pikeun ngagiling réncang alur anu teu tiasa diropea, sareng dina kasus anu parah, awak roller bakal digosok. Ieu ogé alesan kunaon pangguna sering ngeluh yén rol énggal langkung rawan masalah tibatan anu lami. Sacara umum, saatos 2-3 minggu teras-terasan ngajalankeun-in, sacara relatif, témbok layar henteu peka kana pangaruh partikel anu keras saatos kapangaruhan ku tinta, agul dokter, sareng roller pelat.

2. Pareuman pikeun produksi

Upami mesin lirén sakedap, roller anilox kedah teras muter. Nalika mesin dipareuman pikeun waktos anu lami, roller anilox kedah misahkeun scraper dina waktosna, ngaleupaskeun roller tekanan karét, sareng ngabersihkeun tinta anu ngambang, supados hindari pasokan tinta henteu rata dina arah horizontal atanapi sesah dibersihkeun saatos mangsi komponén garing.

3. kerjasama scraper

Scraper kualitas luhur mangrupikeun hal anu penting pikeun mastikeun pangalaman ngagunakeun anilox roll. Teu karasa ujung scraperna kedah pas, sanés cangkangna langkung saé. Bentuk ujung motongna kedah pas sareng merhatoskeun kagantian.

4. beberesih tinta

Tinta bersih ngagaduhan hartos positip pikeun nyegah goresan dina anilox roller.

5. Detéksi ngamuat tinta anilox roller

Sanaos rol keramik gaduh karasa teu lami sareng umur jasa anu panjang, éta ogé bakal luntur sabab waktos panggunaan ningkat. Hasilna, kapasitas mawa tinta tina roller anilox laun-laun turun kalayan ningkatna waktos. Maka, upami anjeun badé ngayakeun manajemén roller anilox anu langkung distandarkeun sareng komprehensif, anjeun kedah sacara rutin mendeteksi kapasitas tinta anu leres tina roller anilox.

Kusabab frékuénsi karya ieu henteu kedah sering teuing, éta ogé pilihan anu hadé pikeun dipercayakeun padamelan ieu ka pemasok gulung anilox.

Toko

· Rol anilox kedah disimpen di tempat anu garing di jero rohangan pikeun nyegah tina rusak ku beueus, hujan atanapi matahari.

· Nalika ngaganti roller anilox, ngajagi permukaan roller pikeun nyegah karusakan tabrakan. Nalika nyimpen, anggo bungkus tina serat alami kanggo ngabungkus rol.

· Nalika nyimpen, pasang roller dina bracket khusus, sareng tong nempatkeun roller kana taneuh anu serong.

· Nalika gerak, perlu ngalirkeun sirah aci dina dua tungtung roller tibatan permukaan roller pikeun nyegah gesekan sareng karusakan tabrakan.

· Saatos unggal percetakan atanapi palapis, permukaan roller kedah diberesihan dina waktosna kanggo nyingkahan mangsi atanapi slurry palapis kénca dina handapeun bolong garing sareng meungpeuk.

· Sering nganggo mikroskop bolong kanggo pamariksaan, sareng nyandak tindakan anu saluyu upami dipakai sareng panyumbatan.

· Entong over-pressurize scraper ku nyaluyukeun jumlah transfer, anu bakal gampang nganyenyerikeun lelasan roller anilox sareng scraper.

· Entong muterkeun gulung anilox garing kana agul dokter.

· Anjeun kedah ngareset tekanan tina scraper unggal anjeun ngapdet, sareng setélan tekanan anu salah bakal nyababkeun fragmen scraper.

· Eureunkeun ngagunakeun scraper anu parantos ngaleuwihan maksimal maksimal, netepkeun prosés sadidinten pikeun ngawaskeun panyandakan kerok, sareng ngendalikeun ageman tina kerok.

· Tetepkeun scraper sajajar sareng roller sepanjang waktos, sareng kalikeun kana interval anu teratur.

· Entong nganggo tinta anu langkung handap sareng buburan slurry.

· Cabut lebu dina permukaan produk anu dicitak atanapi substrat dilapis sateuacan nyetak supados tetep bersih.

· Anggo jero bolong anu leres sareng babandingan muka.

 

Masalah Umum

01. Garis goresan

Analisis alesan: Alesan goresan dina permukaan roller anilox keramik nyaéta partikel leutik anu keras dicampur dina tinta. Nalika agul dokter ngikis mangsi, partikel leutik anu aya diantara agul dokter sareng roller tinta ngorehan permukaan keramik. Partikel keras leutik sapertos kitu tiasa sumping tina partikel logam anu ditumpukeun ku agul dokter atanapi pompa tinta, partikel mangsi solid anu garing, atanapi partikel najis.

Solusi:

Pasang saringan sareng blok magnét dina sistem pasokan tinta pikeun ngaleungitkeun partikel logam anu dipakena atanapi chipped

Nguatkeun ngabersihkeun sadaya bagian tina sistem pasokan tinta pikeun nyegah ngahasilkeun partikel tinta garing

· Nalika ngagunakeun péso tinta ngagantung kamar, kedahna aya tinta anu cekap pikeun ngalir ngalangkungan rongga, sahingga scraper sapinuhna lubricated sareng nyandak partikel skrip abraded

 

02. Pakéan henteu normal

Analisis Cukang lantaranana:

· Pamasangan kerok henteu rata sareng gaya henteu rata

· Scraper ieu over-setrés atanapi teu cukup pelumas

· Kualitas lapisan keramik henteu dugi ka standar

Solusi:

· Pasang squeegee sacara saksama sareng atur squeegee sateuacan dipasang

Ati-ati ngabersihan wadah péso sareng péso pinding

· Ningkatkeun kualitas lapisan keramik

· Nguatkeun pelinciran

 

03. Bolong bolong

Analisis alesan: padamelan ngabersihkeun nalika roller anilox parantos lekasan henteu tepat waktos sareng henteu lengkep

Solusi:

· Titénan pangaruh beberesih tina bolong ku mikroskop pembesaran anu pas

· Nguatkeun ngabersihkeun roller anilox saatos nyetak

 

04. Karuksakan fisik

Analisis Cukang lantaranana:

· Tabrakan langsung sareng barang anu heuras ngabalukarkeun karusakan dina lapisan keramik

· Metode beberesih anu teu leres sareng pilihan kumpulan buku tiasa nyababkeun ruksakna témbok bolong

Solusi:

· Nguatkeun rasa tanggung jawab pikeun nyingkahan kacilakaan tabrakan mékanis

· Nalika neundeun mesin, pasang dina panutup pelindung tina pola pola

· Pamahaman anu mendalam ngeunaan karakteristik sagala rupa padika beberesih, pilih metodeu beberesih anu cocog, pasihkeun pinuh pikeun kaunggulan metode, sareng hindarkeun masalah anu disababkeun ku metode

· Maca pitunjuk ngeunaan alat beberesih atanapi bahan beberesih kalayan jéntré, sareng milih parameter operasina leres

 

05. Korosi sareng leuleuy

Analisis cukang lantaranana: Ieu disababkeun ku korosi bahan dasar tina roller anilox, anu nyababkeun permukaan roller anilox tunduh, sareng dina kasus anu parah, éta bahkan nyababkeun keramik lokal murag.

Solusi:

· Nalika mesen rol anilox keramik, punten nunjukkeun lingkungan panggunaan rol anilox. Upami éta asam anu kuat sareng lingkungan alkali anu kuat, pabrik kedah nguatkeun ukuran prosés anti korosi.

· Anggo stainless steel salaku bahan gulung dasar

· Hindarkeun panggunaan asam kuat sareng agen pembersih kimia alkali anu kuat pikeun meresihan roller anilox

Métode ngabersihkeun

Cara anu ayeuna pikeun ngabersihkeun gulungan anilox tiasa dibagi kana katégori ieu:

1. Anggo agén beberesih anilox khusus, ku sikat waja atanapi bolu nano pikeun beberesih online.

2. Anggo mesin beberesih ultrasonik sareng agen pembersih khusus pikeun beberesih.

3. beberesih cai tekanan tinggi

4. beberesih laser.

· Sikat waja, bolu nano

Kaunggulan: meresihan merenah, henteu dibongkar sareng dirakit, operasi saderhana, beberesih tuntas, teu aya alat, sareng biaya murah.

Kalemahan: Pelarut ngabersihkeun alkali khusus diperyogikeun. Kanggo sababaraha zat anorganik anu nekad, pangaruhna henteu saé dibersihkeun ku ultrasonik.

· Beberesih cai tekanan tinggi

Kaunggulan: Ramah lingkungan sareng aman, kalayan épék beberesih anu saé.

Kakurangan: Harga pakakasna mahal. Dina kaseueuran kasus, masih perlu nganggo pelarut pikeun nyerep roller anilox keramik sateuacan ngahurungkeun beberesih cai tekanan tinggi, sareng masih aya biaya béakna.

· Ultrasound

Kauntungan: Henteu kedah operasi manual, sareng pangaruh dina sumbatan nekad atra.

Kalemahan: 1. Alat-alatna mahal, sareng peleburan beberesih masih diperyogikeun salian ti alat-alatna;

2. Kadali parameter ultrasonik meryogikeun presisi, sareng perlu sacara akurat ngaevaluasi panyumbatan roller anilox sareng resep ubar anu leres, upami éta tiasa nyababkeun ruksakna roller anilox;

3. Pamakéan ngabutuhkeun frékuénsi low biasa. Pamakéan sering ngabersihan ultrasonik tina roller anilox bakal ngarusak témbok bolong sareng langsung mangaruhan kahirupan roller anilox.

· Beberesih laser

Kauntungan: Pangaruh beberesih mangrupikeun konsumsi énergi anu paling beresih sareng lengkep, henteu nganggo bahan sanés anu diperyogikeun, henteu aya ruksakna roller anilox, sareng tiasa diberesihan online tanpa dibubarkeun roller anilox, khususna cocog pikeun meresihan rol anilox ageung.

Kalemahan: Parabotna mahal pisan.

Unggal metoda beberesih gaduh kaunggulan sareng karugian, sareng kumaha milih éta kedah ditangtoskeun ku perusahaan percetakan numutkeun kaayanana nyalira.

Paduli metoda beberesih, agén pembersih asam sareng suhu sareng asor anu silih ganti mangrupikeun dua detail anu sering teu dipaliré anu nyababkeun roller anilox tonjolan. Dibandingkeun sareng lingkungan basa, lingkungan asam langkung kamungkinan ngorosi substrat handapeun lapisan keramik. Ku alatan éta, nalika kaayaan damel mangrupikeun lingkungan damel anu asam, éta kedah ditetepkeun sateuacanna sareng pabrikan nalika ngarobih, supados tingkat pangobatan anti korosi anu saluyu tiasa dilakukeun. Salaku tambahan, pangalaman parantos ngabuktoskeun yén dina sababaraha lingkungan lokakarya anu suhu sareng kalembaban anu luhur sareng di lingkungan lokakarya anu seueur nganggo pelarut, lapisan cai kentel gampang dibentuk dina permukaan gulungan anilox. Éta kedah diusap dina waktosna nalika disimpen sareng disimpen saatos garing. Gulung anilox anu diberesihan ogé kedah garing sateuacan lebet kana lingkungan panyimpenan.


Pos waktos: Apr-16-2021